Областният управител на Разград д-р Деян Димитров възстановява традиционните

...
  Областният управител на Разград д-р Деян Димитров възстановява традиционните
Коментари Харесай

В Разград възстановяват заседанията на Областния съвет за превенция на домашното насилие

  Областният шеф на Разград доктор Деян Димитров възвръща обичайните съвещания на единствения в страната Областен съвет за предварителна защита на домашното принуждение.

Това стана ясно на работна среща с ръководителя на неправителствената организация „ Център за съзидателно правораздаване “ Георги Милков и  юристите Ивелина Игнатова и  Димо Борисов, членове на Управителния съвет на същата организация. В диалозите взе участие заместник-областния шеф Драгомир Златев и част от екипа на доктор Димитров.

Заседание на Съвета ще се организира най-вероятно на 21 март, в случай че епидемиологичната обстановка в страната и района разрешава. Основната причина през миналата 2021 година да няма такова съвещание бе точно COVID-19. На срещата представителите на организацията срещнаха регионалния шеф с проблема с Кризисния център за жертви на домашното принуждение, който е построен в с. Стражец, само че не се употребява.

Областният съвет за предварителна защита на домашното принуждение е основан през 2016 година Той постоянно е даван за образец като добра процедура. В него Областната администрация си партнира с „ Център за съзидателно правораздаване “ и с всички институции, които имат отношение към казуса с домашното принуждение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР